Een eiland in de oceaan van weblogs

In de ban van de Matrix en meer

Daar stond hij dan. Een grote kartonnen doos van WarnerBros, twee schuimen delen en daarnaast m’n Matrix Ultimate Collection. In het glimmende, transparante kastje zaten totaal tien DVD’s en een buste. De buste – van de hoofdpersoon Neo – boeit me niet zo, maar de DVD’s glimmen schitterend.

Op het eerste gezicht leek het me beetje oplichterij. Het leek alsof er voor elke film ook de uitgebreide versie erbij was gestopt. Dus eigenlijk dezelfde film, maar dan met wat extra’s erop. Gelukkig werd ik positief verrast toen ik het allemaal eens goed bekeek.

Het waren namelijk allemaal losstaande DVD’s. Dus de drie films, van elke film een hele DVD met achtergronden, filosofie achter de film en het verhaal en heel veel meer. Uiteraard een deel met making-of, schetsen, ontwerpen en interviews en dan zitten er ook nog drie andere DVD’s bij met nog meer informatie en achtergronden. Soms zijn het zelfs korte filmpjes of documentaires over bijvoorbeeld of het technisch haalbaar is wat ze in de film doen. Heel interessant allemaal. Het nadeel is dat het tien DVD’s zijn en ik niet weet waar te beginnen.

Ga ik eerst gewoon weer alle drie de films bekijken en daarna de extra’s? Of bekijk ik ze op volgorde? Eerst de eerste film, dan de eerste extra’s. Dan de tweede film, de tweede extra’s etc. Moet ik nog even bedenken.
Maar voorlopig ben ik dus nog wel even zoet. En weer helemaal gek van The Matrix 😀