Een eiland in de oceaan van weblogs

Grenzen

Er zijn bepaalde dingen in het leven waar een bepaalde conclusie aan verbonden wordt. Zo mag je als je volwassen bent niet meer in de speeltuin klimmen, tenzij je met jongere kinderen bent. Of je moet – als iedereen alcohol drinkt – meedrinken, want anders ben je niet stoer :S

En daar kan ik me soms wel eens aan irriteren. Alsof je minder bent als je niet drinkt, of dat je geen dingen meer mag doen die je leuk vind, alleen omdat je boven een bepaalde leeftijd bent.

Zo wilde ik – toen het sneeuwde – op de slee van de heuvel afsleeën, maar niemand wilde mee. Want iedereen vond zich te oud. En ik krijg elke maand de Spiderman comic in de bus, gister (Koninginnedag – rommelmarkt) nog twee omnibussen gekocht en vind het nog steeds leuk. En het eerste wat er dan geroepen wordt is: “ben je daar nou niet te oud voor? Wordt eens volwassen!”. Of dat er tijdens de Koninginnedag-borrel geroepen wordt door collega’s: “drink nou ook een glas oranjebitter! Kom op. Ben je ook eens stoer!”.

Snap dat niet. Waarom moeten er aan bepaalde dingen leeftijden of handelingen gekoppeld worden? Waarom kan je – als je 24 bent, zoals ik – niet meer in de bossen rondhollen en ‘oorlogje’ spelen? Waarom moet dat meteen onder de noemer ‘Paintball’? Of waarom mag ik geen verstoppertje meer spelen? We weten allemaal hoe spannend en leuk het was. Waarom is dat nu niet/minder?

Ach ja. Sommige dingen in het leven begrijp ik (nog) niet. Misschien dat het ooit nog eens komt, misschien ben ik gewoon nog niet volwassen genoeg of misschien ben ik gewoon niet als alle mensen. Ik ben gewoon een 24-jarige met diep van binnen nog een klein kind.

Maar dan heb ik dus nog een vraag voor jullie, de bezoekers van Rakso: zouden jullie nou niet eens weer een keertje lekker willen klauteren op een klimrek? Of verstoppertje spelen? Of lekker in de bossen kruipen met de spanning van oorlogje?

Ik wel. Ik kan niet wachten totdat ik kinderen heb en eindelijk een excuus te hebben om naar al die indoor-speeltuinen te kunnen. Heerlijk lijkt me dat. Maar zal nog even wat jaartjes geduld moeten hebben 😀