CategorieΓ«n
General

Grenzen

Er zijn bepaalde dingen in het leven waar een bepaalde conclusie aan verbonden wordt. Zo mag je als je volwassen bent niet meer in de speeltuin klimmen, tenzij je met jongere kinderen bent. Of je moet – als iedereen alcohol drinkt – meedrinken, want anders ben je niet stoer :S

En daar kan ik me soms wel eens aan irriteren. Alsof je minder bent als je niet drinkt, of dat je geen dingen meer mag doen die je leuk vind, alleen omdat je boven een bepaalde leeftijd bent.

Zo wilde ik – toen het sneeuwde – op de slee van de heuvel afsleeën, maar niemand wilde mee. Want iedereen vond zich te oud. En ik krijg elke maand de Spiderman comic in de bus, gister (Koninginnedag – rommelmarkt) nog twee omnibussen gekocht en vind het nog steeds leuk. En het eerste wat er dan geroepen wordt is: “ben je daar nou niet te oud voor? Wordt eens volwassen!”. Of dat er tijdens de Koninginnedag-borrel geroepen wordt door collega’s: “drink nou ook een glas oranjebitter! Kom op. Ben je ook eens stoer!”.

Snap dat niet. Waarom moeten er aan bepaalde dingen leeftijden of handelingen gekoppeld worden? Waarom kan je – als je 24 bent, zoals ik – niet meer in de bossen rondhollen en ‘oorlogje’ spelen? Waarom moet dat meteen onder de noemer ‘Paintball’? Of waarom mag ik geen verstoppertje meer spelen? We weten allemaal hoe spannend en leuk het was. Waarom is dat nu niet/minder?

Ach ja. Sommige dingen in het leven begrijp ik (nog) niet. Misschien dat het ooit nog eens komt, misschien ben ik gewoon nog niet volwassen genoeg of misschien ben ik gewoon niet als alle mensen. Ik ben gewoon een 24-jarige met diep van binnen nog een klein kind.

Maar dan heb ik dus nog een vraag voor jullie, de bezoekers van Rakso: zouden jullie nou niet eens weer een keertje lekker willen klauteren op een klimrek? Of verstoppertje spelen? Of lekker in de bossen kruipen met de spanning van oorlogje?

Ik wel. Ik kan niet wachten totdat ik kinderen heb en eindelijk een excuus te hebben om naar al die indoor-speeltuinen te kunnen. Heerlijk lijkt me dat. Maar zal nog even wat jaartjes geduld moeten hebben πŸ˜€

9 reacties op “Grenzen”

Neefjes werken vaak ook hoor πŸ˜‰ Als korte update: ik ben met de slee wezen sjezen toen er sneeuw lag, ik lees nog steeds de Donald Duck EN speel nog geregeld verstoppertje met het neefje van M.

I know. Ik ga ook nog vaak met het neefje en nichtje van Nath op het klimrek klauteren, voetballen, verstoppertje spelen etc. Dus dat is idd kewl. Maar heb dus geen sleetje gereden afgelopen sneeuw πŸ™

Maar Oskar, er zijn wel een aantal dingen fysiek onmogelijk geworden he! Op de wip bijvoorbeeld, dat gaat nogal hoerig aangezien het neefje van M. iets lichter is. En het klimrek, tjah dat past niet meer πŸ˜›

heeee…. ik wil best mee slee-en en op het klim rek spelen….

ik gedraag me graag als een kind… helemaal als ik gedronken heb!

en verstoppertje.. het is niet dat je er te oud voor bent, maar gewoon te groot….

Voor het klimrek.. daar is ie te groot voor.. dondert ie zo naar beneden.

Nee.. ga dan gewoon naar een pretpark… dat is toch niets anders dan een speeltuin voor ‘jouw soort volwassenen’ πŸ™‚

En daarom wil ik dus dat ze een speeltuin voor volwassenen gaan maken. Kreeg dat idee een paar weken geleden. Zou er veel animo zijn voor een speeltuin voor volwassenen? Ik weet dat ik er heen zou gaan πŸ˜€

Dus waarom niet meer mensen? En dan gewoon alle speeltoestellen aangepast aan de grootte van volwassenen en klaar! πŸ˜›

Die bestaan al lang.. Het heet: een discotheek of nachtclub of kroeg of parenclub

Maar waarom ga je geen kinder oppas doen, ik weet nog wel een collega van je (kijk naar rechts skar) die een oppas kan gebruiken… vooral zaterdag ochtend.

Kun je mee naar de ballenbak in de Mac! Ik ben vast niet de enige met zo’n idee, iemand? πŸ˜‰

H? wat leuk om te lezen! “wees kind”
Ik had het er met Cragxx erover toen we langs zijn oude schooltje liepen, dat hij “vroeger” op
het schooldakje speelde, dus ik zei
KOM WE KLIMMEN EROP~!
Toch niet gedaan, omdat het misschien vreemd overkomt een volwassen vent op een basisschool dak WHhahaa.

Maar gewoon doen hoor, lekker kind zijn.
Groetjessssss

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *