Een eiland in de oceaan van weblogs

Wazig

Heb je dat wel eens? Je staat op – te snel – en alles begint even te draaien. Soms wordt alles even zwart of wazig voor je ogen, maar na een seconden of tien-vijftien staat alles weer op z’n plek en is er niks meer aan de hand. Wel eens gehad? Ik ook. Waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens, zal wel menselijk zijn. De ene keer wat heftiger dan de andere. Soms moet je even stil staan en je ogen sluiten en soms is het na een flits weer weg.

Maar gistermiddag was het anders.

Ik stond namelijk niet te snel op. Vreemder nog, ik zat rustig op de vensterbank te kijken hoe een collega iets liet zien op het scherm. Maar ineens – vanuit het niets – zag ik alles wazig. Waar ik ook keek, ik zag het onscherp en vreemd wazig. M’n hoofd begon te tollen en als ik m’n blik verplaatste dan bewoog m’n blikveld met een soort van vertraging. Was best vreemd, want wist niet waar het vandaan
kwam.

Het gevoel leek op het hierboven beschreven gevoel; het te-snel-opgestaan-gevoel.
Maar dat is meestal binnen een halve minuut weer weg. En dit bleef aanhouden. Ik heb meerdere minuten op m’n stoel gezeten. Soms ff m’n hoofd geschud, maar het bleef aanhouden. Uiteindelijk – na misschien een minuut of vier/vijf – begon het wat te zakken. Net zo plots als het was begonnen zag ik alles weer scherp. Soms met nog beetje vertraging en m’n hoofd bleef de rest van de middag en avond licht.

Nu is het allemaal weer weg. Snap er niks van. Begrijp niet waar het vandaan is gekomen. En nu hopen dat het nooit meer terugkomt, want was best beangstigend :S