Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

Wazig

Heb je dat wel eens? Je staat op – te snel – en alles begint even te draaien. Soms wordt alles even zwart of wazig voor je ogen, maar na een seconden of tien-vijftien staat alles weer op z’n plek en is er niks meer aan de hand. Wel eens gehad? Ik ook. Waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens, zal wel menselijk zijn. De ene keer wat heftiger dan de andere. Soms moet je even stil staan en je ogen sluiten en soms is het na een flits weer weg.

Maar gistermiddag was het anders.

Ik stond namelijk niet te snel op. Vreemder nog, ik zat rustig op de vensterbank te kijken hoe een collega iets liet zien op het scherm. Maar ineens – vanuit het niets – zag ik alles wazig. Waar ik ook keek, ik zag het onscherp en vreemd wazig. M’n hoofd begon te tollen en als ik m’n blik verplaatste dan bewoog m’n blikveld met een soort van vertraging. Was best vreemd, want wist niet waar het vandaan
kwam.

Het gevoel leek op het hierboven beschreven gevoel; het te-snel-opgestaan-gevoel.
Maar dat is meestal binnen een halve minuut weer weg. En dit bleef aanhouden. Ik heb meerdere minuten op m’n stoel gezeten. Soms ff m’n hoofd geschud, maar het bleef aanhouden. Uiteindelijk – na misschien een minuut of vier/vijf – begon het wat te zakken. Net zo plots als het was begonnen zag ik alles weer scherp. Soms met nog beetje vertraging en m’n hoofd bleef de rest van de middag en avond licht.

Nu is het allemaal weer weg. Snap er niks van. Begrijp niet waar het vandaan is gekomen. En nu hopen dat het nooit meer terugkomt, want was best beangstigend :S

Vorige

Verschillende dagen

Volgende

Surrealistisch

 1. : nasty :.

  heb jij dat wel eens niet als je op staat dan?

  weet je dat ook gek is… als je het gevoel hebt dat je in ene op je zijkant zit.. .als of de hele kamer 90 graden draait.. en dan voelt het als of je je heeeeeel goed moet vast houden aan je buro, anders val je opzij… en dan wil je dus de andere kant op leunen, maar je weet dat dat niet slim is…

  (dit soort shit had ik vroeger altijd
  ik denk dat ik toen niet genoeg dronk en snoof om dat te voorkomen)

 2. : nasty :.

  EN NIET VERGETEN!!!

  fotos van je meisie!!!!

 3. : nasty :.

  en wanneer zet dit blog now eens een cookie in mijn browser voor het ‘Naam’ veld? zodat ik niet altijd alles opnieuw moet typen!

 4. skar

  Will do (het cookie en foto van m’n meiss) πŸ˜€

  En had het vroeger ook wel eens. Net voordat ik ging slapen. Voelde het net alsof de hele kamer om me heen ging draaien. Vond ik altijd super kewl πŸ˜€

 5. paul

  Die collega, die heldhaftig te hulp schoot en een glaasje water op kosten van de baas aanboodt was ik. Dat je het even weet, als je dood wil gaan doe het dan bij mij in de buurt he. πŸ˜‰

 6. skar

  Ten eerste schoot je niet heldhaftig te hulp, ten tweede heb ik geen glas water gezien en ten derde was je wel bezorgd πŸ˜€ Thanx πŸ˜›

 7. :haico:.

  – Headline –

  Nieuwe vorm van RSI ontdekt

 8. mom

  lijkt idd wel op een vorm van RSI, maar dan van je ogen. Had er regelmatig last van tijdens de hersenschuddingperiode. Maar zakt dan vaak weer weg als je je ogen even op verschillende punten focust. Heb je gewoon te lang naar ??n punt ziten kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén