Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

Loopt afwisselend

Vanavond was het weer hardloopavond. Samen met vriend Craggie gingen we de uitdaging weer aan. Maar dit keer deden we het ietsje anders. Omdat we voornamelijk ons op de lange afstandlopen (duurloop) hadden gefocused wilden we de aandacht nu ook eens op de korte, snelle afstanden gaan leggen. Het zogenaamde intervallopen.

Waar het duurlopen meer richt op lange afstand constant te kunnen volhouden, richt het intervallopen zich meer op korte snelle stukjes, waarna je even kan bijkomen en dan weer een stukje ‘boven tempo’ loopt. Dit is meer gericht op het weer snel herstellen na zo’n sprintje.

We begonnen dus ook rustig. Eerst een kilometer rustig ons standaard tempo gelopen. Daarna ongeveer een minuut hard(er) gelopen en toen weer rustig verder joggen. Na een paar minuten weer een stukje hard(er) en weer rustig doorgejogged. Dit deden we het hele rondje en uiteindelijk kwamen we bek af weer terug bij het beginpunt.

Het voelde toch weer anders. Normaal was je een beetje vermoeid en nu was je kapot. Maar weer wat anders gedaan, was wel weer leuk om te doen. Gaan we dus vaker doen. Maar dinsdag gaan we weer gewoon duurloop doen. Om ons normale uithoudingsvermogen te vergroten 🙂

Vorige

Moedersch viert haar birthday

Volgende

Tuin, werken en LOST

 1. : nasty :.

  […] het beginpunt. Het voelde toch weer anders. Normaal […]

  jongen… wordt het niet weer eens tijd om drugs te gaan gebruiken…

 2. skar

  Uhm… wat? :S

 3. skar

  Hahaha… nee… gewoon meer trainen en uiteindelijk heb ik dat soort shit niet nodig 😀

 4. : nasty :.

  drugs zijn gezond voor je!

 5. skar

  ja hoor… je hebt helemaal gelijk 🙂

 6. rolipe

  En met voldoende EPO kan je afwisselend gewoon en op je handen lopen. Is dus goed tegen RSI!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén