Een eiland in de oceaan van weblogs

Welkom thuis, data

GetDataBack heeft hard gewerkt de laatste paar dagen. Het programma was zelfs zo enthousiast bezig dat ik op een gegeven moment zelfs al m’n data dubbel had staan. Op de ene plek met de juiste benamingen en op een andere plek met allemaal betekenisloze namen: 00AC1, 00CCCD, 08DF3 etc.

Ook had ik waarschijnlijk ergens aangevinkt dat hij ook alle verwijderde bestanden moest terugplaatsen. Want ineens barste m’n harde schijf met bestanden die ik lange tijd geleden had weggegooid. Zo stonden er ineens complete Friends series op die ik vorig jaar voor het laatst gezien had (en toen weggegooid had). Dat was dus best grappig; als je data verwijderd dan is het niet echt-echt-echt weg dus 😛

Gisteravond ben ik dus nog een tijd bezig geweest met alles uitzoeken, maar uiteindelijk heb ik – hoop ik – toch alle verloren data zonder fouten terug gekregen.
Het is nu nog een beetje ongestructureerd allemaal, want het ligt op een grote berg. Moet het dus nog even allemaal uitzoeken, ordenen, structureren en opruimen. Keertje de bezem door de gegevens, maar dan heb ik wel weer een nette, schone, opgeruimde harde schijf met data 😛

Gisternacht meteen de belangrijkste data (email, documenten, websitewerk etc) op CD’s gebrand. Heb ik dat in ieder geval weer veilig. Moet ik sowieso vaker gaan doen, backuppen. Dat heb ik hier wel van geleerd 😀

Vanavond nog maar even alles goed nalopen en dan kan m’n kapotte harde schijf richting de fabrikant. En dan krijg ik – als het allemaal goed gaat – in de loop van volgende week m’n vervangende harde schijf. En dan kan ik gaan mirroren.

Er wacht me dus nog wel het nodige werk. Moet de schijf gaan opruimen. Alle data eens bekijken, beoordelen en desnoods verwijderen. Dan de schijf gaan indelen in meerdere partities. En dan de basis maar weer gaan installeren 😛

Maar ben opgelucht dat ik al m’n data weer terug heb. Welkom terug, data 😀

Data, van Star Trek