Er zijn van die dagen, je wordt wakker en meteen kan je dag niet meer stuk. Er zijn helaas ook van die dagen dat het juist andersom is. Je wordt wakker en meteen weet je dat dit weer zo’n kl#te dag zal worden. En – u raad het al – vanochtend was weer zo’n ochtend. En het kwam maar door een klein ding.

Ik word wakker, het is 7:40, ik strompel uit bed, rek me uit en zet de monitoren van m’n computer aan. Vaste ochtendpatroon, computer staat ’s nachts altijd aan en dan hoef ik ’s ochtends alleen de monitoren aan te zetten om even m’n mail te checken en even rond te surfen.

Maar vanochtend ging dat dus iets anders. Ik zette m’n monitoren aan, maar m’n computer was ontzettend traag. Hij was duidelijk ergens mee bezig, want het lampje van de harde schijf was ook aan het knipperen. Ik kon nergens ontdekken waardoor hij zo traag reageerde, dus besloot om hem opnieuw op te starten en dat was – achteraf gezien – een verkeerde beslissing. Want toen hij Windows wilde opstarten kwam hij niet verder dan *niks*. Hij gaf de melding “boot disk failure, insert disk and press a key” maar daar schoot ik ook weinig mee op.

En dan ga je je afvragen: Hij had het toch de afgelopen tijd gewoon goed gedaan? Waarom deed hij het nu ineens niet meer dan? Wat had ik de afgelopen dagen gewijzigd waardoor hij het nu niet meer kon doen?

Maar ja, ik moest gewoon naar m’n werk, dus tijd op het uit te zoeken had ik niet.In de bus bleef het ook in m’n hoofd rondspoken :S

Nu denkt u misschien: “het is toch maar een computer, waarom maak je je zo druk over een stom apparaat?”. En dan geef ik u groot gelijk. Het gaat mij ook helemaal niet om m’n computer, vind het ook niet erg als ik alles opnieuw zou moeten installeren – is ook wel eens goed op z’n tijd.
Het gaat mij om de gegevens: Mijn email, mijn website-werk, mijn documenten, de muziek, series en films die ik erop had staan. Daar gaat het mij om. Heb tuurlijk wel tijdje geleden gebackupped, maar dat is inmiddels alweer paar maanden geleden 🙁

Dus daarom ben ik vandaag wat minder vrolijk dan normaal. Vanavond ga ik het proberen op te lossen. Mocht dat niet lukken dan ben ik dus een hele berg gegevens kwijt en daar baal ik van. Lukt het wel, dan ga ik toch maar eens denken aan een tweede harde schijf die alle gegevens mirrored. Dat is dus dat alle gegevens worden gespiegeld, alle gegevens worden op twee harde schijven opgeslagen waardoor je dus – bij verlies van een harde schijf – altijd nog de andere hebt.

Maar eerst maar proberen de gegevens terug te krijgen. 🙁