Een eiland in de oceaan van weblogs

heeft gelopen – geliep – geloopt

Ben inmiddels al sinds half oktober bezig met hardlopen – of joggen, hoe je het ook wilt noemen. Eerst begonnen met vriend Craggie, maar die hield het gauw voor gezien. Toen nog een aantal keer geprobeerd samen met m’n vader, maar die kreeg last van z’n heup en is er ook mee opgehouden. Ik ben dus als enigste overgebleven.

Ik loop nu gemiddeld nog een keer per week, maar wil het aantal gaan opvoeren. Heb altijd de intentie gehad om 2 tot 3 keer per week te gaan hardlopen en soms lukt me dat. Nu ook weer gelukt. Afgelopen zondag gelopen, dat ging super lekker. Vandaag weer gelopen – net pas terug namelijk – en dat ging nog veel lekkerder. Had heel eigen lekker tempo, kachelde gewoon door, nergens last van – behalve m’n voeten tegen het einde van m’n rondje – en heb m’n ronde zelfs vergroot. En ik heb maar 3 keer even moeten stoppen. En dat is dan niet eens stoppen omdat ik echt kapot ben, maar meer uit voorzichtigheid omdat ik bang ben dat ik anders de rest niet meer kan afronden 😛

Het aantal keren dat ik gestopt ben en hoe ik me voelde achteraf is altijd mijn graadmeter hoe goed het ging. De afgelopen paar keren gaat het beduidend beter. Stop steeds minder en voel me steeds frisser aan het einde van het lopen. Daarom dacht ik vandaag ook dat ik m’n ronde maar eens iets moest vergroten, dat ook gedaan en dat beviel. Het enige nadeel is dat je dan door stukje donker bos moet. Niet dat ik bang ben, maar is beetje moeilijk zien waar de kuilen en de takken zich bevinden 😀

Ik ga nu lekker duiken. Heb mijn portie sport voor vandaag weer gehad. En waarschijnlijk zondag weer lopen. Hopelijk wil Nath mee op de fiets, is altijd wat gezelliger dan alleen. En kan niet wachten totdat ik m’n MP3-speler heb, want dan kan ik lekker lopen met muziek. Zonder de kans dattie overslaat (wat ik dus nu zelfs al met m’n diskman heb als ik gewoon wandel :S)

Weltrusten allemaal en tot morgen.