Een eiland in de oceaan van weblogs

Elke dag een eigen kleur

Wie herinnert zich nog de kleuren van de dagen? Dit werd gedaan op de basisschool, in de kleuterklas. Daar kregen alle dagen een eigen kleur en dan moest je op die dag iets aan hebben – kleding – waarin de kleur van die dag zat.

Dit had natuurlijk als idee dat je dan als klein kleutertje de kleuren uit elkaar leerde houden. En dat heeft goed gewerkt. Eigenlijk te goed, want soms denk ik zelfs nog in die kleuren aan de dagen. Om een of andere reden zitten ze heel erg vastgebakken in m’n hoofd.

Kan ook komen omdat ik heel visueel ben ingesteld. Als ik iets moet maken of uitleggen, lukt me dat altijd het beste door het te tekenen of met een – meestal juist verwarrende – vergelijking 🙂

Maar ik dacht ineens aan de kleuren van de dagen doordat ik nu weer – WEEER – met een nieuw ontwerp voor Rakso bezig ben. De spambox – waarin de bezoekers kunnen roepen – gaat van de frontpage af en er moet wat meer rust komen op de frontpage. Als ik nu Rakso bekijk is hij veels te druk en onoverzichtelijk. Dus de afgelopen paar dagen weer wezen rommelen, schuiven, tekenen, kleuren in Photoshop en nu eindelijk weer een beetje een richting gevonden.

Maar had het idee om Rakso elke dag van de week een eigen kleur te geven. En dan bij voorkeur de kleuren van de dagen. Dat zal dus betekenen dat op maandag Rakso geel-tinten heeft en op vrijdag groen gekleurd is. Hieronder maar vast de kleuren van de dagen zoals ik ze geleerd heb genoteerd, want ik ben bang dat elke basisschool z’n eigen kleurencode hanteerde en anders raken mensen nog verward:

maandag – geel
dinsdag – blauw
woensdag – wit
donderdag – rood
vrijdag – groen
weekend – geen kleuren

Ik ga eens kijken of ik er iets leuks mee kan doen. Misschien dat het maar een aantal verschillende kleuren worden die semi-willekeurig getoond worden, misschien ga ik de school-dagen-kleuren wel gebruiken maar dan m’n eigen versie – andere tinten. Want het weekend heeft geen kleuren, dus moet nog kijken welke kleur ik die maak en woensdag is wit en dat is ook wel heel saai 😛

We zien het wel. Ik iets eerder dan jullie, maar verwacht het maar weer snel. Want het huidige design is *blerk* :S