Vandaag Firefox eens uit de kast getrokken en besloten om deze browser als standaardbrowser te gaan gebruiken. Iets van 90% van de mensheid gebruikt nog Internet Explorer (IE) van Microsoft, maar Firefox is in opmars. En terecht. 😛

Ze hebben inmiddels al 24 miljoen gebruikers en dit aantal groeit met de dag. Uiteraard wil ik niet achterblijven 🙂

Nee hoor, de reden dat ik Firefox ben gaan proberen is omdat ze zoveel goede mogelijkheden hebben. Zo kan je met tabbladen browsen, waardoor je computer het niet zo zwaar krijgt, Firefox blokkeert standaard al popups en je kan zelf nog extra’s toevoegen en het beetje-bij-beetje aanpassen. Zo kan je instellen dat je advertenties (banners) wilt blokkeren en andere handigheidjes. En Firefox is veel veiliger dan IE.

Het grootste voordeel tegenover IE is dat Firefox door gebruikers gemaakt is voor gebruikers. In plaats van door een groot bedrijf wat winst wil maken.

Maar ik ga het eens proberen en zal m’n bevindingen hier snel posten. Als je het zelf wilt uitproberen, klik dan hier om de nederlandse versie te downen.