Het mp3-spelertje had honger. Nadat hij – op m’n werk – was bijgekomen heb ik hem eens getest. Heb een hele lading muziek van m’n werkcomputer aan hem gegeven. En hij deed het perfect. Nu thuisgekomen ben ik begonnen met m’n muziekverzameling eens goed te ordenen.

Maar nu dus alle muziek goed aan het hernoemen, structureren, indelen
in groepen en dubbelen aan het verwijderen. En daarna geef ik ze
allemaal aan de naamloze mp3-speler. Hij zal ze dankbaar aannemen en
mij morgen in de bus voorzien van een lekker potje muziek.

Heb voor het hernoemen, structureren, indelen in groepen etc een heel handig programmaatje gevonden: The GodFather. Zeker een aanrader, helemaal voor de boven-gemiddelde-muziek-downloader.
Maar lees wel voordat je begint eerst even deze tutorial, want dat programma heeft zoveel mogelijkheden. Het overvalt je gewoon.
Het programma kan al je MP3-bestanden doorlopen en haalt dan de bestanden eruit welke niet goed ‘getagged’ zijn. Daarna kan je op basis van de bestandsnaam een tag laten aanmaken. En dan is alleen maar een voorbeeld hoe geavanceerd het programma is.
Begrijp niet dat ik er nog nooit van gehoord heb, want is echt een uitkomst.

Eerst nu even de bezem door m’n muziek, want het is een bende. Artiesten liggen op elkaar, muzieknummers ongesorteerd door elkaar, gekke benamingen en sommige stukken muziek doen het niet eens of vind ik niet eens (meer) leuk. Opruimen geblazen dus. 🙂