Je reistijd naar je werk is een vreemd fenomeen. Normaal kan je zeggen dat je een uur, half uur of wat dan ook onderweg bent. Maar vanochtend merkte ik dat hoe later je vertrekt, hoe eerder je aankomt. Nou ja. Beter gezegd: hoe minder lang mijn reistijd is.

Ik vertrek normaal tegen 8.00 en ben dan tegen 9.10 op m’n werk.  Als ik eerder vertrek (tegen 7.30) dan ben ik tegen 8.45 op m’n werk en als ik – zoals vanochtend – om 8.30 vertrek dan loop ik om 9.20 m’n werk binnen. De reistijd wordt dus steeds korter. Dit heeft uiteraard te maken met de files, maar als je deze verkorting theoretisch zou doortrekken dan zou je als je om 12.00 vertrekt om 10.00 aankomen ofzo 😛

Dat zou pas gaaf zijn. Kan je uitslapen, nog thuis wat dingen doen en dan rustig vertrekken. En als je dan maar laat genoeg vertrekt kom je vroeg genoeg aan op je werk. Sommige wetenschappers beweren ook dat tijdreizen mogelijk is. Zijn allemaal theorieen over, maar ik denk dat ik de mijne nog het beste vind 😀