Als je veel op de computer zit wordt hij steeds iets rommeliger. Niet qua uiterlijk, want dat valt wel mee – ondanks dat m’n bureau onder de troep ligt – maar meer qua inhoudelijke opzet. Bestanden staan ongesorteerd door elkaar, sommige dingen kan je niet 1-2-3 vinden en alles gaat wat trager.

Daarom bestaan er Ghosts (of Images, hoe je het wilt noemen). Nee, dat zijn geen spoken of andere enge dingen. Een image is – naast dat het gewoon een plaatje kan zijn – een soort van momentopname hoe je computer op dat moment ingericht was. Eigenlijk een soort foto dus. Die kan je dus ergens anders opslaan en een ander moment weer terughalen. Dit scheelt weer alles installeren, je hoeft nu alleen de foto over alles heen te plakken 😛

Ik had al eens een kale image gemaakt. Daarin was alleen Windows geinstalleerd en het minimaal nodige: virusscanner, outlook (email), msn en aantal andere kleine dingetjes. Nu gebruik ik veel programma’s en had dus van het weekend een overzichtje gemaakt welke programma’s ik eigenlijk altijd wel gebruik:

filezilla | flash | tortoise | voptxp | winamp | winrar | workpace | favorieten | firefox | deamon | ultramon | AVG-virus | zonealarm-firewall | outlook 2003 | office | phpedit | illustrator | photoshop | azureus | ahead nero | xampp | irfanview

Veel eigenlijk. Maar ok. Toen heb ik maar eens m’n kale image erop gezet, vrijwel al bovenstaande programma’s geinstalleerd en toen weer een image gemaakt. Scheelt me weer alles installeren bij de volgende terugval. Waarschijnlijk over een paar maanden, maar scheelt het me dan vele uren tijd. En daarnaast ook nog eens m’n hele backuppartitie gestructureerd, zodat ik alles sneller kan vinden.

Ben dus weer goed bezig geweest. En nu nog ff Rakso verder afmaken en dan staat alles weer keurig netjes 😀