Een eiland in de oceaan van weblogs

World Aids Day

Vandaag is het Wereld Aids Dag en daar draagt Rakso een steentje aan bij. Ik vind het nog steeds een vreemde ziekte. Noem het dom, noem het na?ef, maar ik heb nog steeds het idee dat je deze ziekte heel ‘makkelijk’ kan bedwingen.


Het is een ziekte die alleen overdraagbaar is door sexueel contact (of iemands bloed), dus als iedereen daar nou op let dan is het toch klaar? Ok. De baby’s die geboren worden en wiens moeder HIV-besmet is kunnen er niks aan doen. Maar elk weldenkend mens kan toch opletten? Als je altijd veilig vrijt kan je nooit iets gebeuren. En als je weet dat je HIV-besmet bent, dan zorg je toch juist dat je goed oplet?


Ik vind het nog steeds vreemd. Een ziekte die wel via lucht overdraagbaar is, zoals SARS ofzo, is heel snel voorbij. Maar een ziekte als Aids, waarbij iedereen individueel in de hand heeft of hij/zij het risico om besmet te raken neemt, verspreid zich razendsnel.


Vreemd, maar toch goed om te zien dat er wereldwijd veel aan gedaan wordt. En ooit zijn we hier vanaf. Maar ja, dan komt er vanzelf wel weer een nieuwe ziekte. Zo zit de natuur in elkaar. Niks aan te doen.