Vanochtend net voordat ik naar m’n werk – stage – moest hoorde ik buiten kindergeschreeuw. En liedjes, Sinterklaasliedjes. En een mevrouw die door een luidspreker aan het praten was. Het klonk net zoals op tv. Sinterklaas kwam eraan.

Er loopt namelijk achter ons huis – hoekhuis – een gracht/sloot. Ik weet dat ik vorig jaar ook al een man in rood gewaad daar in een bootje had zien staan. Dit jaar was het dus weer precies hetzelfde. Er kwam onder luid getoeter (met zo’n irritante persluchttoeter) een hele botenstoet voorbij. Voorop kwam de Sint in een klein motorbootje (roeiboot met buitenboordmotortje), daarachter – aan een lang touw – hingen een roeibootje zonder motor. Daarin zaten twee pieten vrolijk te zwaaien. En daar weer achter kwam – aan nog een lang touw – een rubberbootje met een eenzame Piet.
En verderop – rond de bocht – stonden alle kinderen van de basisschool van verderop te wachten. Met hoedjes op, onder luid gezang (en met de mevrouw over de luidsprekers).

Heb meteen m’n fototoestel gepakt – eerst nog even batterijen gewisseld – en aantal foto’s geschoten van deze vrolijke botenstoet. Zal ze vanavond online plaatsen, was namelijk wel een grappig gezicht.

Toen ik naar buiten liep om naar m’n werk te gaan, kon ik het toch niet laten om even een stukje om te lopen om al dat feestgedruis te zien. En toen riep de mevrouw door de luidsprekers dat het mis ging! Het touw tussen de Sint-boot en de Twee-Pieten-boot was losgeraakt. Dus de Pieten zwierven doelloos rond op de gracht. En alle kinderen gillen, springen, schreeuwen, advies roepen. Echt kewl 😀

Hoop dat het is goedgekomen. Denk het wel. Heb het einde namelijk niet meer kunnen zien – helaas. Want moest naar de bus, want werk riep. 😛

[update – 03|12|2004 @ 17:44]
Hieronder ff een plaatje van de Sint in z’n botenstoet. Klik op het plaatje voor een grotere versie