Een eiland in de oceaan van weblogs

Nietsnutten

Ik krijg elke dag in m’n postvakje een mailtje van Cijfers.net. Daarin staat dan het Weetje van de dag. Vandaag kwam het onderstaande weetje in m’n postvak:Een hondenbezitter aait zijn dier gemiddeld 55 keer per dag.


En dat betekend dus 2,2 keer per uur. Is dus minstens elk half uur een keer. Op zich lijkt dat niet veel, totdat je je realiseert dat een mens gemiddeld iets van 8 uur slaapt. Dus dan steigt het al naar 3,5 keer per uur. Dus elke 20 minuten. Maar de meeste mensen hebben ook nog een baan van 8 uur, dus blijft er nog maar 8 uur over waarop ze thuis zitten. En dan wordt het dus gemiddeld 6,8 keer per uur. Dat is dus minder dan elke 10 minuten de hond aaien.


Denk ik heel eenvoudig: hebben die mensen niks beters te doen? Of is het een gewoonte geworden:


even de tafel dekken… en de hond een aai geven.
even naar de wc… en de hond een aai geven.
even krantje lezen… en de hond een aai geven.
tandjes poetsen… en de hond een aai geven.


En ga zo maar door. Stelletje nietsnutten zijn het, die hondenbezitters 😛