Categorieën
General

10 minuten

Bedacht me vandaag wat een aantal minuten psychologisch een verschil kunnen maken. Als je bijvoorbeeld nog 10 minuten hebt voordat je ergens moet zijn – bijvoorbeeld de bushalte ofzo – dan denk je ‘oooh. haal ik makkelijk’. Maar na 3 kleine minuutjes – snelle rekenaars hebben al uitgerekend dat er dan nog 7 minuten over zijn – denk je ‘ohjee. moet me haasten’ Waarom?


Waarom zou dat zijn? Vanochtend gebeurde me dat weer. Nadat ik me had verslapen – dat is weer een ander verhaal – had ik nog ruim 10 minuten voordat ik bij de bus moest zijn. Ging relaxed spullen pakken, want ik had toch nog 10 minuten. Maar 2 minuten later keek ik weer op de klok en voelde me ineens gehaast en wilde zelfs bijna gaan rennen :S


Vreemd is dat. Is eigenlijk net zoals wanneer je… uhm… wil eigenlijk nu iets gaan roepen maar kan de puntjes niet invullen. Nou ja. Ik duik lekker m’n bedje in. En misschien dat ik morgen een leuk iets kan verzinnen wat vreemd en onverklaarbaar is. 😀

2 reacties op “10 minuten”

Ja, herken ik en weet je wat ik helemaal stom vind, breng ik de dag na het gehaast en te laat komen de kids naar school, wil ik me niet weer moeten haasten, want ik haat de stress van haasten, plus het commentaar, vertrek ik weer te vroeg. Zit ik 10 minuten bij school in de auto nog te wachten, had ik die koffie niet achterover hoeven gooien en mijn maag en slokdarm hoeven verbranden. Krijg ik weer commentaar, maar nou dat ze nog wel 10 minuten langer…. vul maar in, computeren, in bed liggen, t.v. kijken.
Heeft vast iets te maken met superieuren die boos worden, de juf, je baas, je vader en/of moeder, want als je de bus mist, is het heel vervelend en koud en saai dat je moet wachten, maar als je te laat komt, krijg je weer commentaar. Bovendien groeien we op in een cultuur waarbij elke seconde telt. Tijd is geld, dus haast je, anders mis je de pot met goud.

Klopt inderdaad. Als je al die verhalen ook over vroeger hoort. Toen ging alles nog relaxed. Nu is het snel-sneller-snelst :S
En het gebeurde me vanochtend dus weer! Ik had nog 15 minuten voordat de bus ging. Dus relaxed achter de computer ff wat uitzoeken. En ineens heb ik nog maar 5-6 minuten 🙁 Dus naar beneden, jas aan, tas gepakt, naar buiten en rennen! En toen stond ik weer 7 minuten te wachten bij de bushalte. Dus had (achteraf gezien) niet eens hoeven rennen 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *