Een eiland in de oceaan van weblogs

10 minuten

Bedacht me vandaag wat een aantal minuten psychologisch een verschil kunnen maken. Als je bijvoorbeeld nog 10 minuten hebt voordat je ergens moet zijn – bijvoorbeeld de bushalte ofzo – dan denk je ‘oooh. haal ik makkelijk’. Maar na 3 kleine minuutjes – snelle rekenaars hebben al uitgerekend dat er dan nog 7 minuten over zijn – denk je ‘ohjee. moet me haasten’ Waarom?


Waarom zou dat zijn? Vanochtend gebeurde me dat weer. Nadat ik me had verslapen – dat is weer een ander verhaal – had ik nog ruim 10 minuten voordat ik bij de bus moest zijn. Ging relaxed spullen pakken, want ik had toch nog 10 minuten. Maar 2 minuten later keek ik weer op de klok en voelde me ineens gehaast en wilde zelfs bijna gaan rennen :S


Vreemd is dat. Is eigenlijk net zoals wanneer je… uhm… wil eigenlijk nu iets gaan roepen maar kan de puntjes niet invullen. Nou ja. Ik duik lekker m’n bedje in. En misschien dat ik morgen een leuk iets kan verzinnen wat vreemd en onverklaarbaar is. 😀