Vanavond Troy gekeken. Was van plan het alleen te gaan kijken, ff lekker in m’n bedje. Maar toen belde Craggie en bij hem gekeken. Hij had hem al gezien, maar vond het zeker niet erg hem nogmaals te kijken. En dat kan ik nu beamen. Het is een vreselijk goede film. Heel intens verhaal en zeer mooie en geloofwaardige effecten. Daarnaast heb ik altijd gevonden dat de Griekse mythologie mooie verhalen heeft voortgebracht en dit was een van de mooiste. Vroeger wel over de avonturen van Odysseus gelezen en iedereen kent natuurlijk Achilles wel, zeker van de achillespees. Maar de verhalen zelf zitten heel goed in elkaar en allemaal door elkaar verwoven. Misschien ga ik er nog wel meer over lezen, wel interessant. Maar ok, de film. Die is dus super goed. Misschien nog wel beter dan The Gladiator? Weet niet. Denk vergelijkbaar niveau. Wel beetje zelfde genre, maar ook weer niet. Romeinse tijd tegenover de Griekse mythologie. Maar Troy was een goede film. Zeker het gevecht tussen Achilles en Hector. Zo mooie choreografie, net een dans. Echt gaaf.
Wederom een aanrader dus, nu om te huren 🙂