Een eiland in de oceaan van weblogs

Geen ID

Moet donderdag m’n paspoort laten verlengen. Huidige is al enige maanden verlopen, dus werd tijd. Maar de mevrouw van de paspoortenwinkel zei dat ik mijn oude verlopen paspoort moest meenemen. Vond ik niet meer dan normaal. ?n mijn oude, verlopen ID-kaart, die moest ook mee. Maar die was al verlopen sinds 2001, dus of ik die nog kan vinden. Hoop het wel. Want wat anders? Dan moet ik naar de politie, proces verbaal laten opmaken dat ik mijn ID-kaart verloren ben en dan moet ik ook nog eens vijfentwintig euro meer betalen voor m’n nieuwe paspoort. Geldklopperij, dat is het. Maar goed, nu eerst maar m’n hele kamer op z’n kop zetten en hopen dat ik hem niet heb weggegooid. Ach ja. Anders kost het me vijfentwintig euro, is toch maar geld. De wereld vergaat niet, maar zou wel zonde zijn. Maar, wie bewaard nou z’n verlopen-en-vier-jaar-oude ID-kaart? Wie weet dat hij hem moet bewaren voor het verlengen van z’n paspoort? Niemand toch? Ach ja. Ik zit hier m’n tijd te verspillen, ik ga zoeken. Wish me luck… :S