Categorieën
General

gebruikt teveel data

Kreeg vanochtend onderstaande mailtje:

—– Original Message —–

Sent: Thursday, October 21, 2004 2:44 AM

Subject: Kennisgeving overmatig datagebruik

Geachte chello abonnee,

Met deze e-mail informeren wij u over uw datagebruik.

Wij constateren dat uw datagebruik overmatig dreigt te worden deze maand.

Om uw chello classic verbinding voor u en andere chello gebruikers optimaal te houden hanteert UPC een bovengrens voor de gebruikte data. Het gemiddelde gebruik bij chello classic is 8 GigaByte per maand. Op dit moment is u gebruik meer dan 3 keer dit gemiddelde.

Indien uw gebruik meer dan 5 keer het gemiddelde wordt, kan de snelheid van uw kabelmodem voor het resterende deel van de maand beperkt worden tot 64 Kbps voor zowel het up- als voor het download verkeer (vergelijkbaar met de snelheid van internet via de telefoon). Als u wilt voorkomen dat uw snelheid wordt beperkt, adviseren wij u om uw datagebruik te minderen of over te stappen naar chello plus.

Als in deze maand uw datagebruik boven de 4 keer het gemiddelde komt, ontvangt u een tweede waarschuwing via de e-mail. In een derde en laatste e-mail zal UPC u kennis geven van de snelheidsbeperking die dan onmiddellijk in werking treedt.

Bijgaand sturen wij u een link naar een speciale pagina waar u uw datagebruik zelf in de gaten kunt houden <http://datagebruik.chello.nl>. U dient hier uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw emailadres in te voeren om in te kunnen loggen.

Als u verwacht in de toekomst vaker grotere hoeveelheden data te gebruiken, willen wij u graag attenderen op chello plus. Bij dit product zijn grotere hoeveelheden datagebruik toegestaan.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,
UPC NederlandSchrok er wel ff van. Maar als ik kijk, dan ben ik nog nooit over de 27 Gb per maand gekomen. Dus daar ben ik nu ook niet bang voor. M’n broertje download ook wel veel, maar gewoon ff in de gaten houden en op tijd minderen.


Gaan dus gewoon lekker door, maar wel beetje over onze schouder kijken of we niet gevolgd worden 😛

Één reactie op “gebruikt teveel data”

Geachte heer, mevrouw,

Ik heb hem ook gekregen. Ik heb daarop onderstaand stuk gemaild (http://qmail.upc.nl/). Als iedereen dat zou doen, misschien haalt het iets uit.

Op 14 november ontving ik onderstaande mail van u. Ik heb hierover een aantal vragen. Ten eerste bevreemt het mij nogal dat UPC stelt dat ik andere gebruikers tot last ben met mijn datagebruik omdat dit teveel zou zijn voor het netwerk. Maar wat lees ik onderaan in deze “waarschuwing”: een aanbieding voor een duurder pakket waarbij ik wel grotere hoeveelheden data
over datzelfde Chello netwerk mag versturen!! En dan hebben de andere gebruikers er opeens geen last meer van? Wordt het netwerk niet meer belast bij het chello plus abonnement?

Ten tweede vind ik het wel aardig van u dat ik een URL krijg waar de actuele stand te vinden is van mijn “datagebruik” om zo zelf in de gaten te houden
of het overmatig is, maar het plafond waar ik niet overheen mag is nergens aangegeven. Het volgende wordt gemeld: “Indien uw gebruik meer dan 5 keer
het gemiddelde wordt, kan de snelheid van uw kabelmodem voor het resterende deel van de maand beperkt worden”. K?n de snelheid beperkt worden? Gebeurt dat dan ook? En hoeveel meer dan 5x het gemiddelde? Wordt het door u genoemde gemiddelde maandelijks opnieuw berekend?

Mijn constante datastroom (dag en nacht) is ongeveer 17kb per seconde. Dus dan zit ik per dag op ongeveer 1,4 gigabyte. Hoezo is dat overmatig? De downloadsnelheid van chello ligt vele malen hoger dan 17kb per seconde. Er wordt toch geadverteerd met: 24uur per dag online? Redelijk gebruik was toch de datalimiet? Ik krijg van u dus een snelweg, maar mag vervolgens niet harder dan 30km per uur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *