Op een computer draait alles om het beeld. Zonder beeld kan je niet ‘computeren’. Bij het spelen van games draait het zelfs nog meer om het beeld. Elk jaar verdubbelt de grafische kwaliteit van de spellen en het grote nadeel daarvan is dat je je computer daarop weer moet aanpassen. Die-hard gamers doen dat dan ook direct. Zijn er nieuwe mogelijkheden: hup nieuwste videokaart kopen. Ik ben een iets-minder-die-hard-gamer. Dus ik sprint niet direct naar de winkel, maar koop pas een nieuwe videokaart als dat echt nodig is. En inmiddels is die tijd alweer aangebroken. Mijn maatstaaf is dat ik de nieuwste games wil kunnen spelen. Hoeft niet op de beste kwaliteit, maar wel speelbaar kunnen spelen. En dat kon ik laatst niet meer. Een aantal nieuwe games moest ik laten liggen, omdat ik ze niet fatsoenlijk kon spelen. Dus onlangs een nieuwe videokaart besteld. Hiermee kan ik weer tijdje vooruit. Een jaar of twee. En dan moet ik maar weer kijken.


Bijkomend voordeel is dat ik nu mijn tweede monitor simpel kan gebruiken. Nu maak ik nog gebruik van twee videokaarten, waardoor soms m’n computer vastloopt. En weet nog steeds niet waarom. Maar als m’n nieuwe videokaart er is. Dan kan ik die gebruiken voor beide monitoren. Dus geen vastlopers meer. Hoop ik.


Enig probleem was dat ik de videokaart eind augustus besteld en betaald heb. Maar de leverancier kreeg z’n videokaartenvoorraad maar steeds niet. Eindelijk gister een mailtje gekregen dat ze eraan komen. En als goedmakertje voor het lange wachten krijg ik de uitgebreide versie in plaats van de goedkopere versie die ik besteld had. Nou. Toch nog een voordeel. Maar lang wachten was niet leuk.