Bezoekers van Rakso, wees allen gewaarschuwd!
Lees net op virusalert.nl dat er een nieuw emailvirus rondwaart. Dit virus doet alsof er een e-card naar je verstuurd is, welke je kan ophalen. Kijk, over het algemeen verwijdert iedereen elk emailtje van onbekende ontvangers of wanneer ze een vreemd onderwerp hebben; “Here is your attachment” etc. Maar dit virus past zich aan aan je emailadres, dus als je een .NL-emailadres hebt, krijg je een nederlands mailtje etc.
Hieronder een voorbeeld van zo’n mailtje:


Aan: eva
Onderwerp: Er staat een eCard voor u klaar!
Naam bijlagebestand: “postkaarten.nl.link.viewcard.index.phpG4a62.pif”
Tekst van het bericht:
Hallo! heeft u een eCard gestuurd via de website nederlandse taal in het basisonderwijs… U kunt de kaart ophalen door de volgende url aan te klikken of te kopiren in uw browser link: http://postkaarten.nl/viewcard.show53.index=04abD1 Met vriendelijke groet, De redactie taalsite primair onderwijs…


Omdat de tekst nederlands is en redelijk echt overkomt kan ik me voorstellen dat mensen sneller op de link zullen klikken. Maar je moet sowieso nooit bijlages openen van mensen die je niet kent, maar .pif-bestanden al helemaal niet!


Nou, hoop dat iedereen beetje oppast en mocht je nog virusscanner nodig hebben, gebruik dan AVG Virusscanner. Kan je gewoon via internet updaten, super handig en veilig. En nog gratis ook.