Vanochtend de Metro meegenomen van het station in de hoop weer wat nieuws te kunnen lezen, zodat ik weer beetje op de hoogte was van wat er allemaal speelt in de wereld. Maar sinds het EK begonnen is, schijnt de rest van de wereld niet meer te bestaan. En zeker vandaag, de dag dat Oranje tegen Duitsland moet spelen, is er helemaal niks anders te melden dan welke opstelling, welke spelers en hoe de vorige confrontaties met onze oosterburen afgelopen zijn. Ik heb de hele krant (oranje gekleurd) doorgebladerd en ben misschien twee berichtjes tegengekomen welke niet over het EK ging 🙁
Heb me daar al eens eerder over verbaasd. Toen vorig jaar Saddam Hoessein gepakt was, stonden de kranten er bol van en alles wat je hoorde ging ook over Saddam. Maar toen een week later prinses Amalia geboren werd, hoorde je niks meer van Saddam. Toen ging het alleen nog maar over Amalia. Beetje vreemd, het lijkt wel alsof we in deze snelle, moderne tijden elke week iets nieuws moeten hebben om over te praten, want anders… Ik zou niet weten wat anders, maar misschien dat de media me daar een beter antwoord op kan geven? Waarschijnlijk heeft het iets te maken met wat het volk wil horen. Als men de nieuwe prinses belangrijker vind dan een of ander ver land, dan schrijft men toch gewoon daarover? Net zoals nu, heel Nederland (minus de 3 mensen die het EK haten) wil alle in’s en out’s weten over Oranje. Dan ga je toch niet hun wens negeren en over de problemen in de wereld schrijven? Neuh, gewoon schrijven wat men wil lezen. Klaar. :S