Daar zaten we dan, drie-op-een-rij. Allemaal aan de buis gekluisterd. Totdat het verlossende fluitsignaal klonk en het 100% zeker was. Nederland was door naar de kwart-finale. Duitsland lag eruit. En dat is hoofdzakelijk te danken aan het Tsjechische-team. Bedankt! Was nog wel even spannend, toen Duitsland met 1 – 0 voorstond. Maar toen het publiek begon te juichen en de teller op 1 – 1 sprong sloeg de sfeer om. Het publiek juigde, ik stond te springen, de vader van ‘dinnetje N. schreeuwde z’n keel schor. En dat allemaal doordat de Tsjechen wonnen van de Duitsers. Met een B-team. Van de ooit zo glorieuze Mannschaft. Ach, misschien dat we dit jaar onze overwinning van 1988 weer kunnen overdoen. Maar ik moet het nog zien. Misschien wint Tsjechie wel. Gun het ze eigenlijk best wel. Best goede ploeg 😉