Een eiland in de oceaan van weblogs

overdenkt het belang van het leven

Was vanmiddag ff met Tigi in gesprek en toen kwam volgende punt aan bod: “Zijn zaken net zo belangrijk als we denken dat ze zijn?”
We kwamen erop doordat Tigi met een vriendin zat te kletsen over hoe de wereld in elkaar zit. Dat mensen leren van ervaringen en hun herinneringen in hun hersens opslaan. Terwijl die vriendin zei dat je lichaam bestuurd wordt door een andere geest. Daaruit vloeide een discussie tussen Tigi en mij voort, waar ik ineens weer iets herinnerde wat ik laatst dacht tijdens het kijken van het journaal. Dagelijks worden er heel veel mensen in Irak en Afrika enzo gemarteld en vermoord, terwijl wij ons zorgen maken om ons werk, school, kleding of andere zaken. Zo kunnen wij hier stressen over een website, terwijl er aan de andere kant van de wereld mensen dood gaan door de honger! :S
Las vanochtend nog in de krant dat er wereldwijd nog maar 25 (VIJF-EN-TWINTIG OVER DE HELE WERELD!) witte neushoorns waren. Stropers hadden er weer 5 afgeslacht voor ivoor. 🙁 Wat voor belang is dan een website of een nieuwe broek? Niks toch? :S