Vandaag eerst ’s ochtends lekker lopen rommelen met de nieuwe Rakso. Vooral bezig geweest met de mogelijkheid om te reageren. Toen tegen de middag kwam Tigi langs en zijn we aan school gaan zitten. Moeten voor een vak welke we volgen een applicatie schrijven die de bestandsstructuur tussen een aantal clients en een server synchroniseert. Klinkt heel ingewikkeld en dat is het ook; en ook beetje saai 😛
Het is namelijk niet helemaal mijn pakkie-an, dus ik vind het niet leuk om het allemaal uit te zoeken. Bedenken hoe het uiteindelijk in elkaar moet gaan zitten is kewl, maar de daadwerkelijke ontwikkeling had ik liever in een andere programmeertaal gedaan 😀


Daarnaast vandaag allemaal zaken lopen regelen. Zo moest ik voor de Woningstichting (Woningnet) nog wat papieren invullen, liep beetje achter een klant aan te hollen omdat hij niet reageert en er een deadline aan begint te komen en heb ook nog met Framfab overleg gehad over m’n stageopdracht. Uiteindelijk om 19.30 mailtje gehad met de opdrachtomschrijving en dies kewl:[quote]
Oskar zal gaan werken aan het beoordelen van (web-) Content Management Systemen (CMS)geschreven in PHP. hij zal daarbij kijken naar implementeerbaarheid en waarde van de functionaliteit. Resultaat zou een CMS moeten zijn wat op commerciele projecten ingezet kan worden. Het CMS wat dan geselecteerd wordt zal verder aangepast moeten worden. Oskar zal daarbij nieuwe functionaliteiten definieren in overleg met Framfab collega’s, deze functionaliteiten ontwerpen en ontwikkelen. Daarnasst is Oskar verantwoordelijk voor het testen van de gemaakte functionaliteiten.
Er bestaat de mogelijkheid dat Oskar gevraagd wordt om een Request Tool te ontwikkelen of een bestaande tool uit te breiden.
Oskar zal zelfstandig programmeren in PHP en mogelijk andere Open Source talen. De applicaties of functionaliteiten die hij ontwikkelt zullen met een MySQL database communiceren. Als opmaaktaal wordt er gewerkt met HTML.
[/quote]


Nou, nu ga ik lekker slapen, morgen nog ff Rakso beetje klooien en misschien dat ik de nieuwe design er morgen wel opgooi… kijk wel ff hoe ver hij is 😉