Een eiland in de oceaan van weblogs

Vogels zingen vroeg dit jaar

Ik heb altijd dat wanneer het winter is en er een vogel (volgens mij een merel) begint te zingen, dat ik helemaal blij wordt. Dat is voor mij het teken dat de lente eraan zit te komen en dat de koude, gure wintermaanden bijna voorbij zijn.

Volgens mij is het een merel, maar het heeft een heel typerend geluid. Als ik het zou moeten omschrijven, dan zou het beetje klinken als een stroeve fietspomp: ti-tu-ti-tu-ti… de hele tijd hoge en lage schele tonen achter elkaar 😛

Nou ja, zat dus op m’n stage en hoorde ineens (heel vaag op de achtergrond) dat vogelgefluit en werd helemaal warm van binnen…

Heb het ook wel eens met muziek, dan heb ik tijdens een bepaalde periode bepaalde liedjes gedraait en als ik die nu weer hoor denk ik terug aan die periode en krijg ik weer het bijbehorende gevoel. Gek he, dat geluiden dat kunnen opwekken 😀

Maar ja, voor mij is het teken dus nu gekomen dat het bijna lente is. Jeeeej, lekker weer warmer weer, zonnetje, minder kou en harde wind 🙂