Gisteravond naar het laatste deel van Lord of the Rings geweest, Return of the King. Was wel een hele lange zit (3 en een half uur!) maar zeker de moeite waard. Eerst maandagavond samen met Peter en Jasper nog een keertje Two Towers gekeken, zodat we weer beetje in het verhaal zaten. En dus gisteravond naar de bioscoop om te genieten van dit eindspectakel.
Wat een mooie film zeg. Ik zal hier niet teveel verraden, wil het niet verpesten voor mensen die hem nog willen gaan zien. Maar qua special effects issie super, je ziet het verschil vrijwel niet meer tussen wat echt is en wat met de computer gemaakt. Dit was al zo in de eerste twee delen, maar hier wordt het toch wel heel gigantisch. Het stomme is dat je weet dat iets niet kan, dus gegenereerd moet zijn, maar het ziet er zo verdomd echt uit!
Was naar aanleiding van Two Towers (deel 2) begonnen in de boeken en was op 1/3e van het laatste boek. Helaas heb ik het niet uitgekregen, maar ga het nog zeker lezen.