Een eiland in de oceaan van weblogs

Onnodig dom voelen

Wat kan je je soms ook dom voelen, zelfs al is dat niet nodig…
Had vandaag weer de hele dag les en alles was interessant en begreep ik, maar de laatste twee uren waren mijn keuzevak “Oneindig Leuke Wiskunde”


Daar worden allemaal ‘leuke’ dingen van de wiskunde behandeld en dat vind ik altijd wel grappig. Helaas gaan ze van enige basiskennis Wiskunde-B uit, wat ik dus niet heb (aangezien ik via-via-via op deze school toegelaten ben)


Dus het was soms wel ff aanpoten, op zich geen probleem natuurlijk. Maar op een gegeven moment werd er gevraagd of er iemand de ‘e’ niet kende (soort van pi, hoorde ik later :D)


Ik stak dus als enige m’n vinger op en op dat moment vond ik het niet zo erg. Maar later drong het pas tot me door dat vrijwel iedereen de stof redelijk gemakkelijk begreep en ik soms toch echt zat te zweten en de fronzen om het te begrijpen 😛


Ach ja, dat hebben we allemaal wel eens. Helemaal niet erg, maar toch vind ik dat niet prettig. Ik ben toch iemand die eigenlijk van alles het fijne wil weten en over alles wat beetje interessant is wil kunnen meepraten.
Maar ok, hierbij nog maar ff de vraag: wie kent er hier het getal (of wat dan ook) ‘e’? (geloof dat het iets van 2,1274…. ofzo was)