Het scheelde weinig of ik had vandaag niet een keer, maar zelfs bijna twee keer in Den Haag gestaan.
Ik kwam vanaf m’n stage (Utrecht) en moest de trein van 17.16 hebben van spoor 5a/b
Toen ik de roltrap afkwam, zag ik de trein al staan. Op het andere perron stond de trein naar Den Haag en ik moest in de trein naar Den Helder (stopt in Amsterdam). Ingestapt, plekje gezocht, diskman opgezet en in m’n boek gaan lezen. Ik zie uit m’n ooghoek die andere trein vertrekken en bedenk me ineens dat ik altijd zo’n mooie trein heb en niet zo’n lelijke als waarin ik op dat moment zat. Dus ff diskman afgezet en net op dat moment riep de machinist om “Dit is de intercity naar Voorburg en Den Haag!”
WHAAAA!
Dus ik er snel uitgesprongen (deuren sloten sissend achter me) en toen moest ik wachten op de trein van 17.32 🙁
Maar toen ging het dus weer bijna mis… ik was dus weer naar de centrale hal gegaan om ff te kijken hoelaat de trein wegging en van welk perron. Het bleek nu vanaf perron 7a/b te zijn. Dus ik liep weer de roltrap af en wilde naar dat andere perron gaan. Maar gelukkig keek ik goed op het bord en zag “DEN HAAG” staan.
Maar die spoorwegen zijn ook stom bezig; ene moment staat de ene intercity op spoor 5 en de andere op spoor 7 en een kwartier later staan ze echt precies omgekeerd!
Ach ja, toen wel goed opgelet… maar kwam met de bus in de file en uiteindelijk pas om 19.00 thuis 😛