Categorieën
General

Anti-spamwet in VS?

Op FOK! was een nieuwtje te vinden dat er in Amerika eindelijk iets is ondernomen tegen die vreselijk irritante spam-berichten!


[Citaat van Fok.nl]
De Amerikaanse Senaat heeft woensdag een wetsvoorstel om spam tegen te gaan goedgekeurd. Het voorstel werd met 97 stemmen voor en 0 tegen aangenomen en kan de verstuurders van ongewenste e-mail celstraffen en boetes van miljoenen dollars opleveren.
….
….
Het voorstel houdt overigens in dat de ontvanger aan moet geven dat hij dergelijke e-mail niet meer wil ontvangen. Pas daarna moet de zender ermee stoppen. Het voorstel moet nog door het Huis van Afgevaardigden
[/Citaat]


Joeeehoeeee! Eindelijk… nu maar hopen dat het aangenomen wordt en dat die wet ook in Nederland/Europa wordt aangenomen.


Weet niet hoe het bij jullie zit, maar van de 20 mailtjes die ik dagelijks ontvang, zijn er zeker 14/15 junkmail…
En als ik me dan nog vaak zou inschrijven bij dat soort sites… maar nee… soms komen ze ook op adressen welke ik nooit gebruik!


En dan las ik zelfs laatst nog in de Sp!ts dat 90% van alle spam door niemand gelezen wordt. Tja, dan hoef je het ook niet te versturen. Wat heb je er nou aan als je reclame verstuurd die niemand leest, denk ik dan…


Ach ja… nu is het nog maar ff een goede spamfilter installeren en dan hopen dat het uiteindelijk verboden wordt ofzo [:P]

4 reacties op “Anti-spamwet in VS?”

Ik weet niet of je dit ook gelezen hebt… maar ze zijn er nu al in Nederland ook mee bezig hoor!!

Lees spitsnet.nl

Verzender spam moet toestemming hebben

DEN HAAG – Een verzender van berichten via e-mail moet kunnen aantonen dat de ontvanger om die post heeft gevraagd. Dat heeft minister Brinkhorst (Economische Zaken) gisteren gezegd in het Kamerdebat over de nieuwe Telecommunicatiewet. PvdA-Kamerlid Van Dam had hierover een amendement ingediend.

Een meldpunt voor ongewenste reclame en andere berichten via e-mail (spam), ook een wens van Van Dam, ziet de minister echter voorlopig nog niet zitten. Volgens hem wijst ervaring in het buitenland uit dat zo’n nationaal meldpunt niet het gewenste effect heeft. Hij gaat in Europees verband praten over een gezamenlijk meldpunt. GroenLinks-Kamerlid Vendrik drong er bij de minister op aan daar snel over te spreken.

Brinkhorst nam nog een ander amendement over van Van Dam. Hierin stelt het Kamerlid dat een abonnee altijd de mogelijkheid moet krijgen om verzet aan te tekenen tegen het gebruik van zijn elektronische persoonsgegevens.

Over de treiterlijnen (pesten via telefoongesprekken of tekstberichten op de mobiele telefoon) was de minister duidelijk. Hij vindt het “immoreel en volstrekt onacceptabel”, maar volgens hem is een wettelijk verbod erop in strijd met de grondwet. Brinkhorst heeft echter wel een gesprek met een aantal bedrijven die deze diensten leveren. Daarna neemt hij eventueel verdere stappen.

De Tweede Kamer stemt volgende week over de Telecommunicatiewet. Vervolgens moet de wet nog ter goedkeuring naar de Eerste Kamer.

Lees net op Tweakers dat er nu een officiele SPAM-wet is! 😀

Nu nog maar eens kijken of dat enig zin heeft, want waarschijnlijk gaan die SPAM-bedrijven nu allemaal andere manieren vinden om hun geld te verdienen.

Maar we zullen zien.
Mmmm… eigenlijk best wel zielig dat wij consumenten zelfs een wet moeten maken, zodat we niet lastig gevallen worden door bedrijven 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *