Afgelopen weekend zat stampensvol bordspellen, zelfs nog wel meer dan het weekend dat we naar Spellenspektakel gingen.

Eerst kreeg ik vrijdag ineens een berichtje van mijn Secret Santa (van BGG) dat een pakketje met 1-2 spelletjes onderweg was en of ik in de tussentijd een puzzel wilde doen. Dus paar keer heen-en-weer gecommuniceerd. Was heel leuk, maar lastige puzzels.

Toen kwam zaterdag einde van de ochtend een doos met daarin een stapel bordspellen.

De bordspellen die erin zaten waren: Valeria Card Kingdoms Expansion #1, Sushi Go, Patchwork en Clank!

Echt super gaaf! Allemaal spellen van m’n wensenlijst en Clank! stond zelfs op #1, dus ben er echt super blij mee!

’s Avonds meteen even 2 potjes Sushi Go met Tobias gespeeld. En daarna kwam Tanja langs op samen een potje Massive Darkness te doen.

Uiteindelijk (met soms tussendoor wat geklets) zijn we tot 1:30 bezig geweest, maar hebben we wel Quest #1 helemaal doorlopen èn gewonnen!

Zondag wilde Tobias ook Massive Darkness spelen. Hadden we vorig weekend al een keer gedaan en dat was hem heel goed bevallen. Dus we zetten het bord op en begonnen te spelen.

Begin van de middag moesten we het even pauzeren, omdat we met z’n viertjes naar de bioscoop gingen, naar The Grinch (super leuke, grappige kerstfilm, aanrader!). Toen we weer thuiskwamen hebben we nog even een klein uurtje gespeeld, maar toen moesten we het wel gaan opruimen – het avondeten was ik aantocht.

En na het avondeten hebben we met z’n allen nog Piraten Stratego uitgeprobeerd. Hadden die van Sinterklaas gekregen en de kinderen wilden het heel graag uitproberen. Uiteindelijk vonden ze het schieten met het kanon het leukste aspect ^^

Nadat de kids op bed lagen heb ik nog even Clank! uitgepakt en opgezet. Vond een (officiële) app waarmee je het spel perfect solo kan spelen en het daarmee uitgeprobeerd. En was echt geweldig. Heb het misschien beetje te lang gerekt, kon al wel eerder weer uit de diepten terug naar boven, maar had even niet door hoe het precies werkte. Maar (aangenomen dat ik het goed gespeeld heb) ik eindigde wel met maarliefst 156 punten.