De afgelopen week ben ik helemaal enthousiast over Arkham Horror The Card Game. Ja, dit is precies het spel wat Tanja speelde op het Spellenspektakel en waar ik dus toen (heel) even bijgezeten heb… maar toen eigenlijk verder weinig aandacht aan heb geschonken.

Het begon met dat ik toch wel geïntrigeerd raakte door wat ik op Spellenspektakel gezien had. De sfeervolle kaartjes met bijzonder mooie illustraties en het feit dat het een spel is wat je coöperatief speelt, maar ook solo kan doen. En maar eens wat gameplay wilde zien. Had er ooit al eens naar gekeken en had in m’n hoofd dat de gameplay me niet aansprak. Maar nadat ik me wat meer had verdiept in de gameplay, werd ik toch (veel) meer enthousiast.

Dus ik bekeek meer en meer gameplay en las reviews. En werd alleen maar meer enthousiast. Je kan het namelijk prima solo spelen òf met 2 spelers. En er is zoveel verhaal en sfeer. Ben nu zelfs (al) bezig met de spelregels door te lezen, bij gebrek aan nòg meer gameplay.

Ik moet namelijk oppassen, het spel zit vol met verhaal en verrassende wendingen, dus als ik teveel gameplay ga kijken, is de kans groot dat ik gespoiled ga worden.

Maar nu eerst even m’n Secret Santa afwachten, misschien zit Arkham Horror LCG wel daarbij, aangezien ik het op nummer 2 van m’n wensenlijstje heb gezet – na Clank!