Vanavond weer een uurtje door Dark Souls (1) gezworven. Was de vorige keer geeindigd net na de Taurus Demon, bij een brug met daarop een grote draak. Eronder zat een shortcut naar de eerdere bonfire. Wat heel fijn is, nu hoef ik niet constant dezelfde enemies te verslaan.

Maar dus was de vorige keer al wel ff beetje verder de boel wezen verkennen, had – via een gang met giftige ratten – een ander stuk van het kasteel gevonden met daarin een grote aanstormende gepanserd zwijn-beest en verder nog wat nieuwe gangen.

Vanavond dus weer dezelfde gangen door, voorzichtig het zwijn ontweken en verder door de gangen gelopen. Uiteindelijk opende ik een aantal shortcuts, rende snel naar een hek en opende die, maar had inmiddels alweer een aardig handje souls verzameld. En die wilde ik niet riskeren. Dus eerst even geleveld en toen bedacht ik me dat ik een nieuwe sleutel had gevonden. Deze bleek een nieuwe shortcut te openen, vanaf m’n bonfire met een trap naar beneden.

Daar liepen wat vage honden rond en een stel dieven. En nadat ik die allemaal had verslagen, ging ik door een witte gate en werd ik met 2 meppen gedood door een of andere gehoornde duivel-boss. Die moeten we nog maar ander keertje weer ff doen.

Ik bedacht me namelijk dat ik eigenlijk niet meer wist of in de Firelink Shrine (het gebied aan het begin) of daar Andre (de smid) al zat. Dus toen – bij gebrek aan fast-travel – helemaal door het kasteel terug gerend, terug naar het beginpunt. Maar in de Firelink Shrine was niemand – behalve een of andere vage ridder.

Toen zag ik nog wat items, flikkerde ik van een grote brug af, dood, maar kon m’n souls terughalen en toen maar weer terug gegaan naar de volgende bonfire – waar ik gebleven was.

Volgende keer dus dan maar verder het kasteel in, langs het zwijn en dan daar verder de boel verkennen. Heb beetje het gevoel dat die gehoornde duivel-boss onderin het dorpje een soort van bonus-boss is ofzo… en zo gezellig was het daar toch al niet 😀

For the record: level 20 en 4:10 uur gespeeld.