Een tijdje geleden kwam ik een website tegen wat als doel had mensen te leren tekenen. De insteek was dat iedereen het kon en wat me dan nog meer aansprak was dat het geschreven was door een programmeur – iemand die sommige andere tekencursus-oefeningen maar zinloos vond.

Vooral de manier van schrijven sprak me aan en ik begon dus begin deze week weer wat te krabbelen. Het was nog weinig bijzonders, alleen maar lijntjes. Lijntjes over elkaar heen, lijntjes tussen twee punten. Het doel was vooral het aanleren van een juiste houding. Dat je niet tekent vanuit je pols, maar de beweging maakt vanuit je schouder.

Met het oefenen van de rechte lijntjes merkte ik dat ik dat al wel in de vingers had, al moet ik toegeven dat het toch best tricky was. Daarna kwamen de cirkels en die deed ik dus wèl vanuit m’n pols. Toen ik overstapte naar het vanuit m’n schouders tekenen, zag ik direct verschil. 

Heb nog even mezelf getest en dezelfde opdracht te maken zoals ik gewend was. En ja, dat zag er slordiger uit. Dat was dus fijn, want ik wil mezelf verbeteren.

De afgelopen dagen probeer ik soms even wat oefeningen te doen. Schiet nog niet erg op, vaak door een gebrek aan motivatie (lees: krijg mezelf niet van de bank af / ga liever gamen dan tekenen).

Aan die motivatie is nog zeker veel aan te verbeteren.