Bizar eigenlijk. M’n laatste post ging over de realisatie dat wanneer ik weinig game, ik weinig/niks blog. En sindsdien heb ik weken – even spieken – 3 weken zelfs, niks meer geschreven.

Maar in de tussentijd wel druk bezig geweest met games en gerelateerde dingen. Uiteraard. Want wat zou ik nou zijn zonder games? Tja, heb wel (beetje) door dat ik als persoon heel nauw samenga met games.

Laatste weken wat meer gefocussed op het maken van games ipv het spelen ervan. Soms nog eventjes iets gespeeld, zo heb ik uiteindelijk Ratchet en Clank gehaald en daar heel blij mee geweest. Heel veel blijer dan ik ooit was met DOOM of Overwatch. Dus dat was een goede aankoop. Al ligt hij nu ook alweer een tijdje te verstoffen in de la.

Ben namelijk bezig met het maken van een spelletje. Vrij simpel nog, een simpele Asteroids kloon. Het doel is om beetje de basis onder de knie te krijgen, de basis van Unity en het programmeren in C# … maar ook uberhaupt de basis van het maken van een game.

Dus vaak avondjes aan het puzzelen, beetje pixelart aan het oefenen/leren en daarnaast aan het inlezen over games en het developen daarvoor.

Wel leuk, begin beetje de vibe te voelen wat ik vroeger voelde toen ik net begon met Flash developen en wat ik voelde toen ik met Mojo begon. Een nieuwe community ontdekken, nieuwe mensen volgen op Twitter, boeken bestellen en allerlei nieuwe bronnen aanboren op zoek naar informatie.

Ben nu heel enthousiast en alweer paar weken op-en-af bezig en gaat steeds meer iets worden. Tuurlijk, als je het speelt of ziet is het nog maar magertjes… maar heb er lol in en als ik eenmaal begin, dan is het zo weer (te) laat en moet ik naar bed. Heb al meerdere keren tot 1:00 achter m’n laptop gezeten, omdat ik nog even  dit-of-dat aan de praat wilde krijgen.

Misschien dat ik nog op Tumblr een dev-blog ga starten. Vind ik wel leuk idee namelijk. Beetje m’n vorderingen bijhouden. Zal hieronder – for the record – even een tweetal gifjes droppen ^^

M'n eerste gif, met daarin een voorbeeld van het rondvliegen

M’n eerste gif, met daarin een voorbeeld van het rondvliegen

20160720--spawn--optimized

De spawn animatie – waar ik toch best trots op was. Met m’n beperkte pixelart kennis ^^