Afgelopen tijd veel films gezien. Een aantal in de bioscoop en een aantal thuis op de bank.

Hieronder de films opgesomd met daarbij een beschrijving en een soort van waardering-indicatie.

* The Bankjob *
Hele goede film. Speelt zich af in Engeland van de jaren ’70 maar echt goed verhaal. In het begin lijkt het op een standaard heist-film. Maar na de daadwerkelijke bankoverval volgt er nog een hele goede ontknoping. Zeker een aanrader dus.
Cijfer: 8

* The Dark Knight *
Na Batman Begins wederom een hele goede film waarin Batman ook een rol speelt. Het draait dus – net als in het vorige deel – niet om Batman alleen, maar net zoveel om de Joker. Heel goede film en deze moet je gewoon in de bioscoop zien!
Cijfer: 9

* Kung Fu Panda *
Redelijk grappig. Vond hem niet zo sterk als de voorstukjes lieten zien. Zitten wel leuke stukjes in, maar toch beetje meer voor de jongere generatie – te weinig dubbelzinnige humor en verhaal is beetje dun.
Cijfer: 7

* The Happening *
Helaas. Weer een film van M. Night Shyamalan die de verwachtingen van de Sixth Sense waarmaakt. Dit verhaal mist helemaal spanning. Planten worden pissig op de mensheid en laten een chemische stof los die mensen gek maakt. Oeh aah eng. Not. Beetje jammer dus. Heb me wel avondje vermaakt, maar kon zoveel beter/sterker.
Cijfer: 5

* 21 *
Beetje een underdog in al de huidige bioscoop-toppers. Maar zeker het huren waard. Niet per-se een bioscoopfilm. Maar wel leuk verhaal en schijnt zelfs op waarheid gebaseerd te zijn. Gaat om een groep studenten die leren kaarten-tellen en daarmee casino’s leegplukken bij BlackJack.
Cijfer: 7,5

* Wall-E *
De nieuwe, langverwachte film van Pixar. En hij is leuk. Heel leuk zelfs. Het voorfilmpje is weer net zo leuk als For The BIrds en daarna de film zelf. Eerste kwartier wordt er geen woord gesproken. Maar het is zo gaaf en leuk en grappig en aandoenlijk en begrijpelijk. Helemaal top. Enige minpuntje vond ik het gebruik van echte-echte mensen in deze animatiefilm. Deed beetje af aan de illusie. Maar toch zeker een grote aanrader!
Cijfer: 8,5

* Horton *
Al iets oudere (half jaar geleden ofzo) animatiefilm. Over een olifant die een stadje hoort die miniscuul is en op een pluisje leeft. Heel bizar, maar echt super grappig. Veel minder publiciteit gekregen dan bijvoorbeeld Kung Fu Panda, maar veel meer volwassen-humor. Dus daardoor vond ik hem echt vele malen grappiger dan die film met die Panda.
Cijfer: 7,5

* Hancock *
Will Smith is weer terug. En deze keer als drinkende super-zwerver. Wel grappige film, met een eigen insteek. En met een leuke twist. Vermakelijk, maar zeker niet Will’s sterkste film.
Cijfer: 7

* Made of Honor *
Kan ik niet alles over zeggen. Hebben hem maar voor een kwart gezien. De voorstukjes zagen er heel leuk uit. Maar de film kwam heel traag op gang en na 30 minuten vonden we hem nog niet leuk genoeg. Dus toen maar gekapt.
Cijfer: 5 (?)

* Don’t mess with the Zohan *
Beetje zelfde verhaal als hierboven. Hebben deze ook maar deels gezien. Leek ons al flauw, dat was hij ook. Super super flauw. Waarschijnlijk moet je behoorlijk melig zijn om deze film te kunnen waarderen. Hebben hem dus ook op ongeveer de helft afgezet.
Cijfer: 5 (?)

* Wanted *
Aparte actiefilm met o.a. Angelina Jolie en Morgan Freeman. Beetje heel erg over-the-top actie. Beetje net zoals Shoot ‘em Up. Wel vermakelijk, maar verhaal was wederom beetje slapjes. Wel aardige twist op het eind. Woops, spoiler 😛
Cijfer: 6,5

Denk dat dat het wel zo ongeveer was. Waarschijnlijk nog aantal films vergeten. Maar laatste tijd echt super veel gezien.

Valt nog best tegen, een cijfer geven. Maakt het meteen weer zo vergelijkbaar. “Oh, dus Kung Fu Panda was beter dan The Happening, maar minder goed dan 21? Ah ok.”

Maar aanraders zijn dus zeker: The Dark Knight, The BankJob, Wall-E, Horton en 21.