Vanavond kwam m’n brother Jaz ff langs om m’n nieuwe aanwinsten op de Xbox bewonderen.

Eerst even de singleplayer van Call of Duty 4 gedaan. Was wel ff lachen en hij speelde weer heel anders dan ik. Toen Assassins Creed gespeeld, ook wel leuk. Zelfs de eerste missie samen doorlopen en dat was toch leuker dan in je eentje prutsen. En toen – via even de demo van Overlord – weer terug naar Call of Duty 4. Maar nu tegen elkaar in multiplayer.

En dat was fun! OMG! Super lachen. Hebben iets van 2-3 uur zitten spelen. In het begin was het een beetje maf, want je kon elkaars positie zien op een radar… terwijl we split-screen speelden (= dat je op hetzelfde scherm speelt, alleen horizontaal gehalveerd). De spanning miste dus een beetje. Je wist door de radar eigenlijk precies vanuit welke kant iemand zou komen. Dus je hoefde alleen maar te wachten.

Uiteraard waren er wel wat verrassingen, omdat de ander ineens boven je stond – of dat je even niet op je radar lette… Maar de echte fun begon pas toen we ontdekten dat je de radar ook uit kon zetten.

Toen was het ineens veel spannender. Je moest ineens veel meer opletten of je de ander zag (en niet stiekem op het scherm van de ander spieken). Soms ook wel hele grappige situaties, waarin we elkaar uitschakelden op hetzelfde moment of Jaz weer eens verkeerde knopje drukte… waardoor hij niet schoot, maar om zich heen begon te meppen 🙂

Uiteindelijk (na uren spelen) was het dan toch tijd voor m’n kleine broeder om huiswaarts te gaan. Maar dit gaan we zeker nog een keertje doen, was echt super lachen.

Dus… als iemand zin heeft om potje Call of Duty 4 te spelen… kom maar langs. Fun en lachen gegarandeerd – mits je het een beetje kan 🙂