Heel de wereld is er al jaren mee bezig, het is een super grote hype (of trend?)… en nu eindelijk heb ik het spel ook geleerd.

Nou ja. Heb het 3-4 jaar geleden al eens uitgezocht samen met wat vrieomdat het me intrigeerde, maar toen niet echt begrepen. In de loop der tijd wel eens geprobeerd, online gespeeld (voor 3 ronden en dan was het weer genoeg) of een aantal kleinere soortgelijke spelletjes gespeeld. Maar nooit echt-echt poker gespeeld – terwijl ik zelfs van Sinterklaas een mooie pokerset gekregen had!

Maar dus gister hadden we met collega’s een pokertournooitje. Gewoon om een gezellige avond te hebben. En dat lukte aardig. Na eerst wat oefenrondjes, gingen we voor ‘het echie’ spelen. Uiteindelijk belandde ik – als 2e van mijn tafel – aan de winnaarstafel. En daar werd om grof geld gespeeld 🙂

Nee, het tempo lag wat hoger en geen uitleg meer na elk rondje – gelukkig maar, kwam me beetje m’n neus uit, wilde gewoon spelen. Uiteindelijk ging ik als tweede van de tafel, dus ben 5e van het tournooi geworden. Jeeeeije, goed toch? Als beginneling.

Al met al dus zeker een leuke ervaring en samen met wat collega’s ben ik helemaal enthousiast over poker. Toch maar eens wat vaker spelen, was zeker leuk om te doen.