Ik lees al enige tijd een aantal blogs en eentje daarvan is het blog van Matt Brett – een gamende blogger uit Canada. Hij heeft meestal de laatste technieken en reviewed op een leuke manier Xbox360-spellen.

En nu weer iets nieuws ontdekt via Matt:
Twitter, een nieuwe dienst waarbij iedereen eigenlijk dezelfde vraag beantwoord: ‘wat ben je nu aan het doen?’. Zo krijg je dus allemaal korte berichtjes van ‘onderweg naar werk’, ‘net gekookt’, ‘omkleden en daarna naar de kroeg’ etc.

Het idee is zo simpel, maar door de eenvoudige opzet is het super toegankelijk. Je kan zelfs vanuit je MSN Messenger of je telefoon berichtjes plaatsen. En al je vrienden die krijgen dan – mits ze dat hebben aangezet – een sms met een update waar jij mee bezig bent. Lees voor meer informatie dit stukje van Marie-Clair.

Je kan dus ook van iedereen zien waar ze mee bezig zijn en dan krijg je dus ook gewoon een gigantische lijst met dingen waar men mee bezig is. Best grappig om te lezen.

Heb dus nu zelf ook Twitter. Of is het een Twitter? In ieder geval, ik heb mezelf aangemeld bij Twitter en de laatste berichtjes kan je hier rechts zien. Zo kunnen jullie dus constant volgen wat ik aan het doen ben. Beetje Big-Brother, maar dan omgekeerd.

Je kan je zelfs als vriend toevoegen en dan blijf je nog beter/meer op de hoogte. Eens zien hoelang ik dit volhoud, maar voorlopig wel grappig om bij te houden.

Vond trouwens tijdens het zoeken naar informatie over Twitter de volgende afbeelding, vond het wel een leuk beeld schetsen van hoe de evolutie van het bloggen verlopen is:

cathistory.PNG