Een eiland in de oceaan van weblogs

Niet vooruit te branden

Was ooit ons internet heel snel, de afgelopen week is het niet vooruit te branden. Het lijkt wel alsof onze Livebox – van Orange – een makeover heeft gehad. Van een router die alle pakketjes braaf en snel doorstuurde, is het nu een trechter geworden.

Alle pakketjes staan te wachten – in de file – voor de ingang en worden een-voor-een maar doorgelaten. Maar dit heeft wel als gevolg dat onze snelheid drastisch is verlaagd. Haalden we ooit snelheiden vergelijkbaar met de TGV, momenteel kruipen we over het internet.

De snelheid is van gemiddeld 1000-1500kb/sec nu iets van 20-30kb/sec. En zelfs niet-techneuten zien het verschil 🙂
Ga Orange dus maar eens bellen, want als ik nu bijvoorbeeld iets wil downloaden van 5MB – waar ik eerst m’n hand niet voor omdraaide – dan moet ik nu gewoon 3-4-5 minuten wachten 🙁

Draai nu dagelijk even een speedtest, en waar ik vorige week nog constant 2000kbps/sec of hoger haalde, is nu zelfs m’n download-snelheid lager dan de upload-snelheid. Is gewoon te belachelijk voor woorden.

Lage internet snelheid

Update: En na de helpdesk te hebben gebeld, en een reset van de Livebox te hebben gedaan… is de snelheid weer normaal. We razen weer over het wereld wijde web. Het is even afwachten of het stand houdt 😛

Normale snelheid