Iedereen heeft het erover en onbewust is iedereen er ook mee bezig. Ik ook, blijkt. Afgelopen week op m’n werk een leuke presentatie gekregen van een collega. Over het idee van de term Web 2.0. Kort samengevat houdt het in dat het internet in de afgelopen jaren is geëvolueerd. Van een medium om informatie op te zoeken wordt het nu steeds meer gebruikt voor het zogenaamde ‘social networking’. Veel mensen gebruiken programma’s als MSN, veel mensen hebben en/of lezen weblogs en ook foto’s en links worden graag gedeeld.

Met de nieuwe opzet van Rakso momenteel ben ik daar ook wel meer mee bezig. In WordPress zitten veel mogelijkheden en er zijn veel uitbereidingen beschikbaar om allemaal rommel te delen.

Ik ben dus van plan om ook meer foto’s te gaan schieten en te gaan delen. En ook maar eens m’n links online bij te gaan houden. Heb dus meteen m’n eigen del.icio.us-account en ook een eigen Flickr-account. Staat nu nog vrijwel niks in, maar dat komt vanzelf.

Maar dat zijn maar een paar dingen wat er momenteel allemaal speelt. Web 2.0 biedt zoveel meer. Kijk hier maar eens voor een aantal links omtrend Web 2.0