Er komen dagelijks nieuwe bezoekers langs op het eiland genaamd Rakso. Velen kijken even rond en vertrekken dan weer. Een aantal schrijven een reactie in het zand. Deze reacties lees ik altijd met veel plezier, vind het altijd leuk om te zien wat iemand van jou prive-plekje vind. Vaak zijn de reacties van de vaste bezoekers; Paul, Nathalie, Mom en Sander.


Heel soms komt er eens iemand langs die iets zoekt en dat hier gevonden heeft. Zo ook vanochtend. Als reactie op mijn stukje over het datalimiet van Chello postte ene Raimond onderstaande tekst:



Raimond  | 14.11.2004 -10:48:54

Geachte heer, mevrouw,
Ik heb hem ook gekregen. Ik heb daarop onderstaand stuk gemaild (http://qmail.upc.nl/). Als iedereen dat zou doen, misschien haalt het iets uit.


Op 14 november ontving ik onderstaande mail van u. Ik heb hierover een aantal vragen. Ten eerste bevreemt het mij nogal dat UPC stelt dat ik andere gebruikers tot last ben met mijn datagebruik omdat dit teveel zou zijn voor het netwerk.
Maar wat lees ik onderaan in deze “waarschuwing”: een aanbieding voor een duurder pakket waarbij ik wel grotere hoeveelheden data over datzelfde Chello netwerk mag versturen!! En dan hebben de andere gebruikers er opeens geen last meer van? Wordt het netwerk niet meer belast bij het chello plus abonnement?
Ten tweede vind ik het wel aardig van u dat ik een URL krijg waar de actuele stand te vinden is van mijn “datagebruik” om zo zelf in de gaten te houden of het overmatig is, maar het plafond waar ik niet overheen mag is nergens aangegeven. Het volgende wordt gemeld: “Indien uw gebruik meer dan 5 keer het gemiddelde wordt, kan de snelheid van uw kabelmodem voor het resterende deel van de maand beperkt worden”. K?n de snelheid beperkt worden? Gebeurt dat dan ook? En hoeveel meer dan 5x het gemiddelde? Wordt het door u genoemde gemiddelde maandelijks opnieuw berekend? Mijn constante datastroom (dag en nacht) is ongeveer 17kb per seconde. Dus dan zit ik per dag op ongeveer 1,4 gigabyte. Hoezo is dat overmatig? De downloadsnelheid van chello ligt vele malen hoger dan 17kb per seconde. Er wordt toch geadverteerd met: 24uur per dag online? Redelijk gebruik was toch de datalimiet? Ik krijg van u dus een snelweg, maar mag vervolgens niet harder dan 30km per uur?


Aangezien ik het helemaal met deze tekst eens ben, gun ik hem een plek op de frontpage 😀


Maar naast Raimond was er nog een ‘nieuwe’ bezoeker: Paul van Kempen. Ik ben een aantal keer op zijn site terecht gekomen, omdat hij naar Rakso linkt (onder de kop ‘sex met ballonnen’). Daarop had hij gister een reactie geplaatst onder ‘Intocht van Sinterklaas‘. Maar aangezien ik het wel een interessante reactie vond, gun ik ook hem een plek op de frontpage 😀


Zie dus hieronder ook de reacties-uitwisseling tussen ons:



Paul Van Kempen  | 13.11.2004 -17:03:12
Dit gaat niet over sint, maar over het sporenonderzoek rechts van het scherm, daar staat o.a mijn stats en mijn site vermeld. Ik weet dat ik raskso.nl heb vermeld op mijn site dus dit zou een link terug kunnen betekenen, maar heeft het wellicht nog een andere reden?????? m vr gr, Paul van Kempen http://paulvankempen.com

Skar  | 13.11.2004 -23:49:08
Beste Paul, Het sporenonderzoek is meer ‘waar komt men vandaan’ Ik zag dat ik op jouw site sta onder de kop ‘sex met ballonnen’ wat ik eigenlijk beetje vreemde titel vind


Paul Van Kempen  | 14.11.2004 -10:40:20
Hallo Rakso, Ik heb het gecheckt en kan me herinneren dat ik tijdens googlen op deze opmerkelijke titel van “sex met ballonnen” aantrof. maar al goed ; ik heb het nu veranderd en de “sex met ballonnen” is verdwenen ; ik heb het nu rakso genoemd , wat ik ook nog wel kan vermelden is dat ik destijds een groot aantal hits had met de site met vermelding van ‘erotische zaken’ die ik dan weer postte in nieuwsgroepen, daarom; nu is het aantal hits zeer minder ; ik heb nauwelijks ‘erotische zaken’ meer op de site staan, alleen een staartje met feiten op de ‘stats-site’ herinnert nog aan de succesvolle periode der erotiek ja, inderdaad “sex sells” maar ik laat dat maar aan anderen over tegenwoordig……. ok tot zover dit, m vr gr, PVK

Tot zover deze berichten. Tot laters 😛